Een belangrijke stap

Bron

Dieeten. Een woord wat bij elke vrouw bekend is. Althans, bij vrouwen die te zwaar zijn of zichzelf te zwaar vinden. En aangezien ik ook een vrouw met teveel kilootjes ben, is het iets wat mij ook altijd bezig houdt. Wat eet je? Wat niet? Hoeveel mag je wegen? Ieder vrouwenblaadje heeft er wel eens een special over geschreven. Ik zelf ben te zwaar voor mijn lengte en leeftijd. En je wil niet weten hoe lastig ik het vind om dat zo open en bloot met jullie te delen. Het is niet leuk om te zwaar te zijn. In het zwembad voel ik me ongemakkelijk, ik baal als ik dat ene leuke jurkje van de H&M niet pas en je buik altijd maar inhouden is ook niet altijd een pretje. ;) En daarom heb ik vandaag een voor mij heel belangrijke keuze gemaakt: ik heb me aangemeld bij weightwatchers.nl

Eerder heb ik al eens het ziekenhuisdieet gevolgd, en daar viel ik ook daadwerkelijk mee af. Maar het is een crashdieet, je eet tien dagen iets wat uitgeschreven staat en je kunt niet veel variëren. Dus je raad het al; na het dieet kwamen alle kilootjes er langzaam weer bij… Ik heb op school nu een intensief blok, alle dagen ben ik op school aan het werk en hoewel ik het allemaal erg leuk vind, schiet het gezond eten er bij in. Even een croissantje halen in de pauze, even een blikje cola, en ga zo maar door.

Het voelt goed dat ik nu eindelijk deze keuze heb gemaakt. Ik wil het écht. Ik ga ervoor!

 

Dit vind je vast ook leuk!

Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink.

15 Reacties op Een belangrijke stap

 1. malu schreef:

  Wat dapper van je! Een vriendin van me volgt ook dit dieet en is er 13 kilo mee afgevallen. Als je eenmaal bezig bent, zul je merken dat het na twee weken een vast patroon wordt en het helemaal niet zo moeilijk is. Veel succes!

 2. Jennifer schreef:

  Als student heb je het ook zeker niet makkelijk om naast een drukke studie ook nog een “dieet” te doen. Ik merk aan mezelf dat hoe meer stress ik heb, hoe meer ongezonde troep ik naar binnen werk. Ik ben dan niet te zwaar voor mijn lengte, of echt dik. Gelukkig heb ik nog een taille en kan ik daarmee mijn buikje nog aardig goed camoufleren. Maar ik heb ook besloten om vanaf dit semester flink gezonder te gaan eten. In mijn geval niet om af te vallen, maar om er gewoon iets gezonder uit te zien. Twee of drie kilo minder kan het verschil in mijn geval maken, meer hoeft er ook niet af. Dat zorgt wel dat er minder druk op me ligt om het ook daadwerkelijk te doen. Maar ik vind dat ik ook net zo dapper moet zijn als jij om de stap te nemen, de chocola, croissants, cola en andere troep weg te leggen en beter, gezonder en gevarieerder te gaan eten. Let’s do this! Succes!

 3. Olga schreef:

  Succes :) van mijn kant geen uitgebreide reactie, maar een succeswensing kun je altijd wel gebruiken :) ben heel erg benieuwd hoe jou dat dieet gaat bevallen. xx.

 4. Mariella schreef:

  Ff doorbijten meid …. mij hielp maar één gedachte: niet kijken naar wat je niet mag, maar jezelf verlekkeren op wat je wel mag. Er blijft nog zat over. Wel 10 kilo kwijt.

  Yep, ik blijf je blogjes lezen, ik vind ze gewoon leuk ;-)

 5. Stéphanie schreef:

  Wat goed dat je er echt werk van gaat maken. Ik ben benieuwd naar je ervaringen ermee! Succes!

 6. Femke schreef:

  Hoi Willemijn!

  Heel veel respect! Voor mij een herkenbaar gevoel dat je beschrijft. Succes met het dieet!

 7. SuperMiek schreef:

  Succes ermee! Ik hoor veel goede verhalen over WW, hopelijk slaat het bij jou net zo goed aan!
  Het zal misschien op sommige momenten wat moeilijker zijn, maar blijf dan onthouden waar je het voor doet!

 8. Patty schreef:

  Heel veel succes! Knap dat je deze keuze voor jezelf gemaakt hebt.. X

 9. Noor schreef:

  Wow, heel erg goed! Zoiets kan echt goed werken. Mijn vriend is zelf onlangs in 3 maanden bijna 10 kilo afgevallen (met modifast en gezond eten). Heel veel succes ermee! :D

 10. veerlez schreef:

  Goede beslissing. Het voordeel van WW is dat het om bewustwording van eten gaat en niet om het verbieden van iets. En dat is het voordeel tegenover andere dieeten. Je hebt niet het idee dat iets je verboden wordt, maar je compenseert gewoon! Hierdoor lijkt het me een veel betere kans van slagen hebben op lange termijn! :) yay! En er lekker veel over bloggen, dan heb je ook meer motivatie! :) Succes! You can do it!

 11. Lin schreef:

  Succes ermee! Wat bij mij helpt is lekker veel fruit en groente in huis halen, waar ik ook daadwerkelijk van geniet. WW schijnt een goede stok achter de deur te zijn, het lukt je vast.

 12. Marieke schreef:

  Veel succes! Mijn ervaring met WW is super goed. Werkt echt geweldig!

 13. Kim schreef:

  Wat supergoed dat je de keuze hebt durven maken voor jezelf en het zo neer zet, extra stok achter de deur lijkt me. Goed ook dat je ervaring zo positief is! Als ik klaar ben met de borstvoeding wil ik er ook echt wat kilootjes vanaf, maar echt dieeten geloof ik niet in. Misschien dat WW ook wat voor mij is tegen die tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>